ivimo u vremenu kada je materijalno bogatstvo najveća privilegija i vitalni interes pojedinaca i država zbog kojeg se i ratovi vode. S obzirom da su arapsko-muslimanske zemlje izuzetno bogate prirodnim resursima i da se nalaze na značajnom i strateški važnom geografskom prostoru, bilo bi iluzorno vjerovati da svi ti neredi koji se tamo dešavaju danas nisu dobro iskoordinirani, planirani i sa posebnom pažnjom efektno i realizirani.

Šta se danas dešava u Siriji? Ko koga ubija? Ko je ISIL/IDIŠ? Ima li kraja neredu? Šta se dešava u Iraku, Egiptu i Libiji? Ko koga ubija u Jemenu? Kakve veze imaju pomenuti događaji sa islamom? Kako se mi u BiH odnosimo prema tamošnjim događajima i da li postoji neka opasnost i za BiH… i druga vrlo važna pitanja koja postavljamo, a odgovor možemo pronaći na javnoj tribini koja nosi naziv „Ko dirigira/izvršava nered u muslimanskom svijetu?“.

Gost predavač je ugledni bosanskohercegovački novinar i publicista mr. Mirnes Kovač. Naš gost sa posebnom pažnjom prati aktuelna dešavanja u muslimanskom svijetu i objavljuje izuzetno zanimljive knjige, referate i tekstove na ovu temu, kao što je i čest gost raznih konferencija/savjetovanja u svijetu koje se održavaju na ovu temu.

Tribina će biti upriličena u utorak, 21.04.2015. sa početkom u 20 sati u Sali muzeja AVNOJ-a u Bihaću (preko puta hotela Park).

Organizator ove tribine je udruženje „Život“ Bihać uz podršku Bihaćkog muftijstva, Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću i Medžlisa IZ-e Bihać.

KOMENTARI:
Loading...