Pripadnici Jedinice policije za podršku MUP USK u saradnji sa bihaćkom Gorskom službom prezentirali su svoju spremnost pri intevenciji u izvanrednim situacijama.

Sastavni je to dio obuke koja redovno izvodi alpinistički tim Jedinice.Zajedno sa kolegama iz Gorske službe još jednom su potvrdili da mogu odgovoriti i najsloženim situacijama i zadacima.

Njihov je zadatak da reaguju u najsloženim, osjetljivim i krajnje opasnim situacijama. Zbog toga su izloženi obukama različite vrste koja uključuju testiranje fizičke i psihičke izdržljivosti, spretnosti i općeg stanja. Pripadnici Jedinice policije za podršku MUP USK danas su na nedovršenom objektu Doma penzionera u Bihaću demonstrirali tek dio svojih redovnih aktovnosti . Izveo ih je alpinistički tim.

Vježba je izvedena u saradnji sa pripadnicima bihaćke Gorske službe čija je uloga u spašavanju ljudi i imovine nemjerljiva. Ustvari, u mnogim prirodnim i drugim nesrećama upravo je zajednički rad jedni i drugi rezultirao sprečavanjem veće tragedije.

Današnjoj vježbi prisustvovao je i nedavno imenovani ministar unutrašnjih poslova Samir Sedić. I sam nekadašnji pripadnik specijalne jedinice policije podsjetio je koliko je važna njena uloga u sastavu MUP-a. Zbog toga će se u narednom periodu raditi na stvaranju još boljih uslova za rad Jedinice.

Današnja demontracija vježbe odnosila se na spremnost alpinističkog tima Jedinice.Treba kazati da u njenom sastavu djeluju još ronilački ,tim za upad u objekte, dresuru pasa i kontrolu masa. Zajedno nastoje profesionalno i spremno djelovati kako bi obezbjedili i što bolju sigurnost građana Kantona.

KOMENTARI:
Loading...