Da se dešava nešto čudno u Skupštini USK i da je na pomolu rekonstrukcija vlasti o kojoj smo pisali, potvrdio nam je danas i izvor blizak KO SBB USK.

Prema tim navodima, Klub SBB je smijenio Kadirić Nijaza sa pozicije predsjenika kluba, a nova predsjednica je Merisa Šušić, Admir Mušanović je zamjenik.

Prema tome, jasna je tendencija da dva člana SBB ne podržavaju rad ove Vlade kao ni rekonstrukciju koja se dogodila prije mjesec dana.

Organi stranke su u ovom slučaju odigrali svoju ulogu, a prema svemu sudeći rezultirat će novim imenima u Vladi USK.

Šta će se događati na političkoj sceni u narednim danima ostaje nam da vidimo, a prema svemu sudeći sve opcije su otvorene.

Oglasio se i Nijaz Kadirić:

Stanje u svim segmetnima društva na Unsko-sanskom kantonu nam je teško.

Umjesto da se bavimo rješavanjem problema u kojima se nalazi zdravstvo, školstvo, policija, privreda i čitav državni sistem, pojedini političari se bave samim sobom,  odnosno kompliciranjem političkih odnosa koji će još više usložniti socio-ekonomsko stanje na USK. Ideja formiranja manjinske Vlade USK-a uz podršku SDP-a, DF-a i Laburističke stranke koji bi zamjenili ruke A-SDA nije dobra ideja i ona nas sve zajedno vodi u politički haos. Ono što mene zabrinjava kao zastupnika jeste da promotori ideje manjinske Vlade nisu stavili ispred interese društva i zajednice nego svoje lične interese, odnosno želju da se pokaže nekom da je neko neprikosnoveni šef. Pojedini zastupnici, politički lešinari koji misle da će nešto ušićariti u ovom procesu nesvjesno prihvataju ideju a ne znaju da sami sijeku granu na kojoj sjede. Nemamo mi u SBB-u problema da SDA i SBB sami podijele ministarske fotelje i da rade, ali sa kojom većinom. Nema stabilne većine bez ruku A-SDA, kome se to svidjelo ili ne. Gospodo, kako ste dužnosnici na Federalnom nivou, imate mogućnost da pomognete Unsko-sanski kanton sa nivoa Federacije a nas ostavite da radimo svoj posao za koji smo i previše dobro plaćeni. Narod od nas sviju zajedno očekuje mnogo više od onoga što im mi zasad pružamo. U politici ste mnogo duže od mene a mene je već stid zašto smo nesposobni da pružimo bolja rješenja u Skupštini. Ako je ovo politika koja je sada na sceni a koja će nas izvesti na selamet onda meni nije mjesto u takvom društvu.

U nadi da ćete ovaj moj apel shvatiti u dobroj namjeri.

S poštovanjem,

Zastupnik u Skupštini USK-a

Nijaz Kadirić (SBB)

KOMENTARI:
Loading...