Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Radovi na sanaciji klizišta izvode se i na lokalitetu Treševine, na dionici A-1 Sarajevo sjever – Sarajevo zapad, zbog čega je saobraćaj usporen.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

Na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica u mjestu Gašnica, nakon povlačenja vode kolovoz je mjestimično sužen.

Zbog učestalih odrona izdvajaju se putevi: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Donji Vakuf-Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Za teretna vozila preko 3,5 tone saobraćaj je obustavljen na magistralnom putu M-14.1 Bosanski Brod-Velika Brusnica, kao i na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.

Zbog minerskih radova danas do 17.00 mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja (do pet minuta) na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla (Poljice-Gavrići) na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela, saopćeno je iz BIHAMK-a.

KOMENTARI:
Loading...