U četvrtak, 16. aprila 2015. godine, održana je Izborna skupština OO SDA Cazin, na kojoj su delegati koji su izabrani nakon provedene procedure u mjesnim odborima birali novog predsjednika OO SDA Cazin i članove Izvršnog odbora OO SDA Cazin za mandatni period 2015-2019. godina.

Izborna procedura protekla je u najboljem redu, te je pokazan visok stepen jedinstvenosti i organiziranosti unutar OO SDA Cazin. Za novog predsjdnika OO SDA Cazin izbran je Senad Šepić, aktuelni potpredsjednik SDA i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Na toj poziciji zamijenio je Nijaza Hušića, koji je poziciju predsjednika OO SDA Cazin obavljao u dva mandata, tačnije proteklih osam godina. Novoizabrani predsjednik OO SDA Cazin najavio je novi pristup u političkom djelovanju koji će biti baziran na principijelnosti i političkoj odgovornosti, sa ciljem unaprijeđenja i poboljšanja kvalitete života građana Općine Cazin. Izborna skupština održana je u sklopu redovnih aktivnosti unutar SDA na teritoriju cijele BiH, kako bi se ispunili uslovi za održavanje Kongresa SDA u maju mjesecu na kojem će se također birati novo rukovodstvo SDA.

KOMENTARI:
Loading...