Ibrahim Kajtazović, ministar zdravstva i socijalne politike u Vladi Unsko-sanskog kantona započeo je danas obilazak domova zdravlja na području Kantona. Prilikom posjete Domu zdravlja u Bihaću ministar Kajtazović i direktorica DZ Bihać Alma Džinić razgovarali su o aktivnostima koje treba realizirati u sklopu projekta jačanja zdravstvenog sektora i  reformi primarne zdravstvene zaštite kroz razvoj porodične medicine kao i unapređenje kapaciteta za upravljanje zdravstvenim sektorom.

Dr. Džinić informisala je ministra Kajtazovća o detaljima funkcionisanja Doma zdravlja Bihać te istakla da su  u ovoj ustanovi prioriteti poboljšanje kvalitete  zdravstvenih usluga i orjentiranost na pacijenta i njegovu porodicu. Ministar Kajtazović i direktorica Džinić  obišli su i prostorije neiskorištenog bloka u zgradi Doma zdravlja. S obzirom da se radi o 1600 kvadrata prostora Dom zdravlja u Bihaću i resorno ministarstvo zajednički će tražiti način da se ovaj prostor sanira i projektno privede namjeni koja se pokaže najboljom varijantom za ustanovu.

Sastanak sa članovima Stomatološke komore USK

U Ministarstvu zdravstva danas je ministar Ibrahim Kajtazović organizirao  sastanak sa članovima Stomatološke komore USK.  Stomatološka komora Unsko-sanskog kantona je osnovana prošle godine voljom većine stomatologa, zubnih tehničara i stomatoloških sestara, koji rade u ovoj oblasti.

Predsjednik Komore Adem Salihagić, u ime kolega, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da će u resornom ministarstvu imati sluha za problematiku i strateško planiranje razvoja  i ovog sektora zdravstva, a članstvo Stomatološke komore USK stavlja se partnerski na raspolaganje da znanjem i iskustvom pomognu u tom procesu.

KOMENTARI:
Loading...