U petak 22 januara održano je svečano proglašenje najuspješnijih ključkih sportaša I sportašica.

Na izboru manifestaciji „Izbor sportaša“ za 2015 godinu titulu sportaša godine, odnosno najboljim sportašem općine Ključ u protekloj godini proglašena je Indira Fazlić članica Taekwon do kluba Ljutić Dursum Frenki. Indira je državni prvak u Kickboxingu, federalni i kantonalni prvak u Taekwon-dou i viceprvak Balkana u Kickboxingu.

Osvajač je još 12 medalja na različitim domaćim i međunarodnim takmičenjima. U povodu 20 godina rada Sportskog saveza općine Ključ upravni odbor saveza posebna priznanja dodijelio je prvom sportisti, prvoj sportašici i prvom predsjedniku sportskog saveza Malić Osmi Paragi, Almi Mujezinović i Fadilu Jakupoviću. Posebnim priznanjima nagrađeni su i pojedinci i ekipa koje su u prošloj godini bili najbolji promotori našeg sporta a među nagrađenima su Koljić Elvir član Fudbalskog kluba Borac Banja Luka, Kadušić Advan član FK Sarajevo i kadeti NK Ključa kao najbolji kadeti na prostoru USK-a. Dodijeljena su još prizananja za dvadeset i troje najperspektivnijih mladih sportaša, potom priznanja najuspješnijima u školskom sportu a nagrade su dobili Hadžić Selma, Zukanović Sandi, Bilajac Lejla i Gonilović Merdžan. Najuspješniji juniori u 2015. godini su Pudić Medina ŽOK, Kapetanović Adnan košarka, Fazlić Indira taekwon do i Hotić Nedim fudbal. Najuspješniji u invalidnom sportu su Bešlagić Vahida i Kulosman Enes. Za najuspješnije sportske radnike, trenere proglašeni su Ljutić Ismet i Hadžić Sanel. Najuspješniji klubovi su ŽOK Ključ i NK Omladinac Sanica. Najbolji sportaši općine Ključ u 2015 godini u loptačkim sportovima su Bajrić Adnana ŽOK Ključ i Hadžić Senad NK Omladinac a u borilačkim sportovima Ajdin Šljivar i Ermana Malovčić u taekwon-dou.

Posebna priznanja od strane Sportskog saveza dobili su sportaši koji su na državnim prvenstvima i kupovima osvojili prvo mjesto i aktuelni su članovi reprezentacije. Među njima su Ema Selman KK Omladinac; Ena Selman KK Omladinac; Senad Hadžić NK Omladinac, Indira Fazlić taekwon do Dursum Ljutić Frenki; Ermana Malovčić taekwon do Dursum Ljutić Frenki; Vahida Bešlagić SSRI i Enes Kulosman član Saveza za sport i rekreaciju RVI.

KOMENTARI:
Loading...