Gradsko vijeće Bihać je prije samo dva dana usvojilo Odluku o zabrani zapošljavanja u javnim preduzećima i ustanovama pod “krovom” Grada Bihaća, a danas je objavljen konkurs za dva nova radnika u JP “Vodovod” d.o.o. Bihać.

Istini za volju, na isti dan je Upravni odbor donio ovu Odluku, a da li je Odluku donio “stari” ili “novi” UO potpuno je nebitno jer je postojalo dva dana za poništenje Odluke i povlačenja iste iz procedure za objavu.

Bit će i prostora za poništenje već objavljenog oglasa, a na gradskoj vlasti su naredni koraci.

Ovo je još jedan u nizu nedosljednih koraka gradskih vlastodržaca.

Svaka smjena vlasti i dolazak nove političke struture do sada je značila i nova zapošljavanja u javna preduzeća i to se nama ne smije desiti i stoga želim da zajedno sa GV Bihać donesemo odluku i zaustavimo zapošljavanje. Takoder, želim da osiguramo kvalitetniji rad iz vlastiti izvora i dodatnim obrazovanjem naših radnika. Nakon šest mjeseci ponovo ćemo razmotriti ovu odluku jer ćemo u meduvremenu raspravljati i i oposlovanjima javnih preduzeda i vidjeti ćemo da li i gdje postoji opradvanost novog zapošljavanja „- kazao je gradonačelnik Fazlić prije dva dana.

KOMENTARI:
Loading...