5.3 C
Bosanska Krupa
Nedjelja, 5 Decembra, 2021

Gužve na ulazu u BiH: Kolone vozila na nekoliko graničnih prijelaza

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška večeras je pojačana frekvencija vozila u oba smjera.

Na prijelazima Velika Kladuša, Bosanski Brod i Gradina kolona vozila je na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta, navode iz BIHAMK-a.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica) i Gračanica-Srnice Donje.

Zbog kiše, apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu – navode iz BIHAMK-a te podsjećaju da zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u bosni i hercegovini stupa na snagu 1. novembra.
 

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci