Grad Bihać jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja je u cilju smanjenja javne potrošnje smanjila broj uposlenih u gradskom organu uprave. Prilikom preuzimanja izvršne vlasti u gradu Bihaću od strane gradonačelnika Emdžada Galijaševića u novembru 2012.godine broj uposlenih u organu uprave iznosio je 231 osoba, dok je polovinom januara 2016.godine broj uposlenih iznosio 210 osoba uključujući i službu Civilne zaštite Bihać.

Smanjenje broja uposlenih za 21 osobu u gradskom organu uparve rezultat je niza stimulativnih mjera zahvaljujući kojima je veći broj radnika otišao u prijevremenu penziju. S istim i sličnim mjerama gradska uprava Bihaća nastaviti će i u narednom periodu , pa između ostalih, gradonačelnik Bihaća zahvalio se na trogodišnjoj saradnji i pomoći u radu savjetnicima Šefiku Smlatiću, Adnanu Alijagići i Adnanu Kulenoviću kojim u ovom mjesecu prestaje radni odnos.

Dosadašnji savjetnici vraćaju se na posao u ustanove i institucije iz kojih su došli u gradski organ uprave . Ovakav način rada i razmišljanja gradske uprave Bihaća primjer je mnogim drugim nosiocima izvršne i zakonodavne vlasti na svim nivoima vlasti a sve u cilju smanjenja javne potrošnje.

Smanjenjem broja uposlenih za 21 osobu rezultirati će gosišnjim uštedama na ime palta i drugih materijalnih naknada oko 500.000 KM u gradskom budžetu. Ušteđena sredstva iskoristiti će se za finanaciranje infrastrukturnih projekata na području grada Bihaća.

KOMENTARI:
Loading...