Završeno je unutrašnje uređenje džamije postavljanjem tepiha, te uređenjem prostora za vjersku nastavu i abdesthane.

Zahvaljujući izdvojenim sredstvima grada Bihaća u iznosu od 50.000 KM vjernici islamske vjeroispovijesti sutrašnji Kurban Bajram u bihaćkoj gradskoj džamiji klanati će u završenim i uređenim prostorima džamije.

“U mom mandatu u protekle tri godine gradska uprava Bihaća za završetak radova u gradskoj džamiji izdvojila je 110.000 KM i ta smo sredstva prebacili kako bi smo evo završili radove u džamiji koja je zaista jedna od najljepših u našoj zemlji i koja će otvoriti svoja vrata vjernicima u punom sjaju. Ono što posebno ističem da mi u gradskoj upravi imamo odličnu saradnju sa Islamskom zajednicom u Bihaću , ali i sa ostalim vjerskim zajednicama i to je jedan iskren i poseban odnos kojeg gajimo svih ovih godina“– kazao je gradonačelnik Galijašević tokom obilaska džamije.

Zahvalivši se gradonačelniku Galijaševiću na posljednjoj donaciji od 50.000 KM za unutrašnje uređenje džamije, Enver ef. Moranjkić, predsjednik IO Medžlisa IZ Bihać , kazao je da je do sada donacijama prijatelja iz arapskih zemalja, BiH i grada Bihaća gradska džamija uveliko završila unutrašnje uređenje i sada predstoji vanjsko uređenje i svečano otvorenje džamije.

“Naša želja je da za Dan Vakufa slijedeće godine, odnosno u maju 2016. godine organiziramo otvorenje džamije posebno zbog činjenice da će Muftijstvo bihaćko biti domaćin obilježavanju Dana Vakufa za cijelu BiH. Hvala svima koji su pomogli izgradnju naše gradske džamije a posebno gradskoj upravi koja je svoja obećanja ispunila“ – kazao je efendija Moranjkić.

KOMENTARI:
Loading...