I ove godine, povodom jednog od najvećih hrišćanskih praznika, pravoslavnog Vaskrsa, Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća, posjetio je zajedno sa volonterima Crvenog križa Dalibora Nenića, bihaćkog paroha.

Čestitajući svim pravoslavnim vjernicima u Bihaću i BiH predstojeći Vaskrs, gradonačelnik Galijašević kazao je da su vjerski praznici u Bihaću nešto posebno , jer, dodaje, svi Bišćani slave sve vjerske praznike i time pokazuju da je ovaj grad mjesto suživota i tolerancije.

“Radujemo se svim vjerskim praznicima jer oni jačaju međusobno poštovanje i uvažavanje i zbog toga smo i ove godine smo posjetili našeg paroha Dalibora i pred Vaskrs osigurali 20 prehrambenih paketa za vjernike koji danas teško žive i kojima treba posebna pažnja i briga i vlasti i crkve“, kazao je gradonačelnik Galijašević.

Zahvalivši se na čestitkama, paroh Nenić kazao je da je u posljednjih nekoliko godina saradnja pravoslavne crkve u Bihaću sa gradskim vlastima izuzetno dobra i izgrađena na zdravim i istinskim temeljima uvažavanja i saradnje.

“Hvala našem gradonačelniku, jer konstantno i iskreno misli na pravoslavne vjernike tokom proteklih godina i zbog toga sa još većom radošću dočekujemo naš praznik Vaskrs. Bišćani su zajedno sa gradskom vlasti pokazali svoje veliko srce, toleranciju i uvažavanje i u to ime velika hvala svim građanima Bihaća“, kazao je paroh Nenić.

KOMENTARI:
Loading...