Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Bihać vijećnici su usvojili Prijedlog Odluke o dopunama Odluke o gradskim administrativnim taksama, čime su plaćanja taksi oslobodili dobitnici ratnih priznanja, korisnici najniže penzije i nezaposlena lica koja konkurišu na javni konkurs.

Naime, Odlukom Gradskog vijeća Bihaća iz maja mjeseca tekuće godine, nezaposlena lica, koja su bila oslobođena plaćanja takse za ovjeru kopija dokumenata (3 KM po dokumentu) za potrebe prijave na konkurs za zapošljavanje, morali su plaćati ovu taksu.

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Bihać vijećnici su usvojili Prijedlog Odluke o dopunama Odluke o gradskim administrativnim taksama, čime su izmjenili prethodnu Odluku.

Usvojenim dopunama od oslobađanja plaćanja administrativnih taksi oslobađaju se nezaposlene osobe prilikom prijave na javni konkurs, odnosno oglas, za isprave tražene konkursom, odnosno oglasom za prijem u radni odnos.

Također plaćanja se oslobađaju nosioci najviših ratnih priznanja i odlikovanja i to značke Zlatni ljiljan, Zlatne policijske značke i Reda hrvatskog trolista.

KOMENTARI:
Loading...