Grad Bihać u narednih nekoliko sedmica kreće u realizaciju utrošku sredstava koja se nalaze na posebnom računu grada Bihaća, a namijenjena su za obnovu kantonalne bolnice. Dogovoreno je to na današnjem sastanku gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića i prim.dr.Smaila Derviševića, direktora kantonalne bolnice u Bihaću.

Prema riječima gradonačelnika Galijaševića nakon godinu dana zastoja , dolaskom novog menadžmenta bolnice dogovoreno je gdje će se utrošiti prikupljenih 464.000 KM koja se nalaze na posebnom računu grada Bihaća.

“Zadovoljan sam jer smo napokon dogovorili kako ćemo i gdje utrošiti sredstva koja smo prikupili za obnovu naše bolnice. Krajem aprila ili početkom maja raspisati ćemo tender za građevinske radove i očekujem vrlo brzo i početak radova. Kako sam informisan za završetak obnove operacione sale biti će potrebno oko 150.000 KM i nadam se da će na naš račun biti prebačeno pripadajućih 720.000 KM koje je Kantonalna Civilna zaštita trebala prebaciti nakon što smo proglasili elementarnu nepogodu. Ta sredstva koja su namjenska prethodna vlada je potrošila i ja očekujem da će nova Vlada USK-a pronaći način kako da ta sredstva prebaci kako bi smo i njih utrošili za obnovu bolnice “- kazao je gradonačelnik Galijašević.

Zahvalivši se gradonačelniku Galijaševiću na spremnosti gradske administracije da obnovi jedan od najvažnijih odjela u kantonalnoj bolnici, direktor Smail Dervišević, kazao je da će sa obnovom hirurgije i intenzivne njege , te instaliranjem nove opreme , hirurgija konačno biti vraćena na svoje mjesto sa daleko boljim uslovima za rad i boravak pacijenata.

KOMENTARI:
Loading...