Nakon dešavanja na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, na kojoj je predsjednica Kluba vijećnika SDP BiH Bihać dr. Fatka Kulenović, tražila brisanje iz Kluba SDP-a vijećnika Adnana Lipovaču, ovom prilikom Gradska organizacija SDP BiH Bihać poručuje svojim članovima, simpatizerima i ostalim građanima:

Vijećnik Adnan Lipovača grubo je prekršio Statut SDP BiH te svojim postupcima i javnim djelovanjem u suprotnosti sa stavovima Gradske organizacije SDP BiH Bihać radio na derogiranju ugleda i imidža SDP BiH Bihać.

Naglašavamo i to da vijećnik Adnan Lipovača nije dolazio na sjednice Kluba vijećnika SDP BiH Bihać  i da je prilikom zauzimanja zajedničkog stava Kluba vijećnika SDP BiH na Gradskom vijeću, redovno glasao po nahođenju svojih sitnih interesa, poznatih samo njemu i talovima kojima pripada.

Iz gore navedenih razloga obavještavamo javnost i Gradsku upravu – Službu gradskog vijeća Grada Bihaća, da je Gradska organizacija SDP BiH Bihać na sjedncama svojih rukovodnih tijela, donijela odluku da vijećnik Adnan Lipovača nije član SDP BiH, a samim time niti član Kluba vijećnika SDP BiH u GV Bihać.

Ovom prilikom poručujemo i vijećniku Adnanu Lipovači kao mladom čovjeku, da prestane sa svojim spletkama i obmanama. Da konačno smogne snage i  javno istupi bez maske, krajnje iskreno i pošteno i pređe u nezavisne vijećnike. Tamo će se pridružiti svom kolegi u nezavisnim stolicama GV, Alenu Islamoviću koji je ranije već pogazio povjerenje SDP BiH.

Na kraju poručujemo,  da u zadnjih godinu i pol dana SDP BiH radi na jačanju i konsolidovanju svojih redova, te da neće tolerisati gruba kršenja Statuta, akata i odluka SDP BiH. Nikakve prelivode i kamaleoni neće narušiti dignitet i izborni rezultat SDP BiH u oktobru mjesecu ove godine.

 

KOMENTARI:
Loading...