Gradski odbor SDA Bihać trebao bi danas predstaviti svog novog kandidata za gradonačelničku poziciju na predstojećim lokalnim izborima, nakon što je aktuelni gradonačelnik i već najavljeni kandidat Emdžad Galijašević lišen slobode zbog sumnje na uzimanje mita, a potom i suspendovan iz članstva u ovoj stranci.

U proteklih nekoliko dana, mnoga imena i članovi SDA Bihać spominjani su kao potencijalni kandidati, no Gradski odbor stranke nije još izlazio sa zvaničnim stavovima.

Neslužbeno, ostala su tri imena u opticaju: Hadis Jusić, direktor JKP Komrad Bihać, Asmir Budimlić, načelnik Odjela za kontrolu sirovog mlijeka pri JU Veterinarski zavod USK i Damir Hodžić, poslanik u Skupštini USK.

Prema još nepotvrđenim informacijama, Hadis Jusić je prvi izbor.

Iz GO SDA Bihać za naš portal nisu htjeli potvrditi ni negirati potencijalna imena kandidata, no kazali su nam da će konačan prijedlog kandidata za gradonačelničku poziciju iznijeti nakon današnje sjednice Gradskog odbora, koja će se održati u kasnim popodnevnim satima.

Nakon hapšenja Emdžada Galijaševića, kojeg je stranka već davno odabrala kao kandidata SDA za mjesto gradonačelnika na oktobarskim izborima, nastala je vanredna situacija u redovima GO SDA Bihać.

Gradski odbor stranke je u veoma nezgodnom periodu koje je nastupilo za njih trebao smiriti situaciju, konsolidovati redove i iznjedriti ime koje će biti adekvatan odgovor novonastaloj situaciji i poljuljanom ugledu stranke.

Prema uputstvu o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti Centralne izborne komisije BiH, podnošenje kandidatskih lista počelo je još protekle sedmice, tačnije 22. juna i traje do 04. jula, dok konačna ovjera traje do 29. jula.

KOMENTARI:
Loading...