Poznati hrvatski glumac, komičar i tv voditelj Zlatan Zuhrić Zuhra bio je gost načelnika općine Cazin mr. Nermina Ogreševića, a povod ovoj posjeti je činjenica da porodični korijeni Zlatana Zuhrića potiču upravo iz Cazina.

–„S obzirom da je Zuhra u svojim intervjuima uvijek rado isticao da potiče iz Cazina, bilo je prirodno da ga pozovemo da dođe u svoj grad, da učvrstimo i ojačamo naše veze. Naime, on je poznat po dobrom humoru i brojnim humanitarnim aktivnostima, a kako su Cazinjani upravo po tome poznati u svome bližem i daljem okruženju, nema sumnje da je on naš čovjek. Kao što uvijek ističemo, nama je bitan svaki čovjek, svako ko ima vezu sa Cazinom, a u ovom slučaju smo evo uočili da imamo brojne potencijale za dalju saradnju na polju kulture i brojnih drugih oblasti. Raduje me činjenica da je Zuhra danas bio naš gost, a u budućnosti je dobrodošao sugrađanin u svakom trenutku“, rekao je načelnik Ogrešević.

Za samoga Zuhru susret sa Cazinom, nakon dužeg period, bio je i vrlo emotivan.

-„Ja se sjećam Cazina kada sam još bio relativno mali dječak i prije rata, tako da sam sada vrlo iznenađen sa izgledom Cazina i kako se izgradio i kako sada lijepo izgleda. Drago mi je da sam pozvan i nadam se da ću sada tu biti češće. Ne kažu uzalud da krv nije voda i vrlo sam sretan što sam danas ovdje i što na neki način mogu tako odati počast svome ocu“, kaže Zuhra.

Iako su Zuhrići nekada živjeli u Cazinu s vremenom se ovo prezime izgubilo, a Zlatanov otac Afan Zuhrić, po zanimanju inžinjer mašinstva, kratko je radio u Cazinu, a ostatak životnoga vijeka proveo je u Zagrebu gdje je Zlatan i rođen. Kako sam ističe, krajiški mentalitet koji se temelji na poštenju i principijelnosti njegovao se u kući Zuhrića oduvijek pa se i Zuhra lako identifikovao sa ovdašnjim ljudima. Uz prijem kod načelnika Ogreševića, Zuhrase susreo i sa momcima iz cazinskog „Novogodišnjeg programa“ s kojima je odmah i otpočeta saradnja.

zuhra i pupan

Zbog njegovih uloga u poznatoj „Večernjoj školi“ i serijalu „Cimmer fraj“, ljudi uglavnom misle da je Dalmatinac, ali Zuhra je ustvari Cazinjanin, istaknuto je danas u šaljivom tonu tokom Zuhrine posjete gradu njegovih predaka.

KOMENTARI:
Loading...