Mlada Bišćanka, Inesa Balić, ne prestaje oduševljavati svojim neobičnim talentom slikanja, posebno kad koristi tehniku rada u kredi.

Kad su motivi u pitanju, ističe da se najbolje osjeća kada radi portrete, ekspresije su joj nepresušna inspiracija, iako u posljednje vrijeme istražuje pejzaže i vedute, sve što je prilagodljivo tehnici kojom radi. Crtanje je ono što ju ispunjava i za nju je slikarstvo jedan vid vođenja dnevnika, a umjetnost bijeg od stvarnosti. Imala je mnogo kolektivnih izložbi sa umjetničkom školom i sa ULUB-om, dok je samostalna izložba u pripremi.

Portal Cazin.NET je već pisao o njoj, posebno o njenom crtežu sa simboličnim brojem 8372, koji je posvetila 20. godišnjici genocida u Srebrenici. Ovaj put pozabavit ćemo se onim što je ovoj umjetnici najdraže – portretima. Jedan je upravo završen i ostavio je bez daha sve one koji su ga vidjeli na njenoj FB stranici Inesa Balic Art.

art3Nakon mnogobrojnih pozitivnih komentara na njen portret rađen olovkom, Inesa se odlučila prijaviti na takmičenje European Art Awards, na kojem učestvuju umjetnici iz čak osam zemalja!

Ako želite glasati za Inesu Balić i njen fenomenalan portret, možete to učiniti klikom OVDJE.

KOMENTARI:
Loading...