Nakon sinoćnje objave da je SDA Bihać odabrala svog kandidata za gradonačelnika Bihaća, danas iz izvora bliskog ovoj stranci saznajemo da će mjesni ogranci noćas odabrati svog kandidata između osam ponuđenih imena.

Portal USN.ba saznaje da se radi veoma napetoj utakmici, a konačan sud će donijeti Gradski odbor na prijedlog Gradskog izvršnog odbora koji zasjeda sutra.

Radi se o veoma izjednačenim kandidatima, a kako je politika u Krajini prevrtljiva, može se desiti da i neki deveti kandidat bude konačan odabir.

Predloženi kandidati unutar SDA su: Hodžić Damir, Jusić Hadis, Begić Mujo, Saračević Izudin, Bašagić Edin, Dervišević Smail, Budimlić Asmir i Muminović Samir.

Također portal USN.ba neslužbeno doznaje da na listi za Gradsko vijeće neće biti dugogodišnji vijećnici Dedić Nedin, Dedić Bajro i Malkoč Dževad. Alen Islamović se prema nekim najavama trebao naći na ovogodišnjoj listi, međutim prema zadnjim informacijama njegovo ime nakon dva manda osvojena na listi SDP neće biti ponuđeno građanima na biranje.

O dešavanjima i izboru kandidata na listama i kandidata za gradonačenika svih političkih subjekata čitajte u narednom periodu na portalu USN.ba.

KOMENTARI:
Loading...