Nakon što su uhapšeni pripadnici specijalne jedinice Gazija Nisvet Porić-Cvrle i Safet Isaković-Džidžo stižu brojne reakcije i riječi podrške. Među prvima oglasila se Koordinacija boračkih udruženja sa područja općine Bužim čiji su predstavnici već sinoć posjetili porodice uhapšenih bužimskih vitezova i ponudili svu potrebnu pomoć kako svojim saborcima, tako i njihovim porodicama. Kratkom izjavom za medije oglasio se i načelnik općine Bužim Zikrija Duraković :

“To su naši ljudi koji su iz rata izašli časno i pošteno i općina Bužim će biti tu za njih i sve pripadnike boračke populacije u skladu sa svojim mogućnostima. Sudski procesi trebaju ići svojim tokom i u to se ne želimo miješati, no mi ćemo svakako biti na usluzi našim sugrađanima”.

Oglasio se i general Dudaković koji je istakao kako se nastavlja hajka na pripadnike 5.Korpusa, a posebno na najčasnije borce 505.viteške brigade koji su dali ogroman doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine.

Ipak, svi oni koji imaju Nisveta Porića u prijateljima na FB mogli su danas svjedočiti o reakcije na hapšenje samog Nisveta koji je na svom zidu napisao samo jednu rečenicu koja je pogodila u srca i duše svih patriota ove zemlje. Za sve one koji nisu imali priliku pročitati status našeg Gazije Nisveta moramo reći da je napisao samo “BOSNA I HERCEGOVINA”.

Ove riječi našeg Gazije govore više od hiljadu riječi, govore više od svake reakcije i svake podrške. I danas kada prolazi kroz najteže trenutke u svom životu on vjeruje samo u državu Bosnu i Hercegovinu, u pravdu i istinu. Aferim ti Gazijo!

poric

KOMENTARI:
Loading...