Sinoć je održana sjednica GO SDP Bihać.Da smo bili u pravu svjedoči činjenica da je za trenutnu predsjednicu stranke izabrana dr.Fatka Kulenović.

Međutim, kako saznajemo na sinoćnjoj sjednici, nastupom pojedinih učesnika sjednica je bila više nego burna a dovela je do ostavki potpredsjednika Huseina Vukovića, Adisa Šušnjara, te članova Gradskog odbora Jure Tomljenovića i Adema Ibrahimpašića.Bitno je također napomenuti da su svi pobrojani istaknuti članovi SDP-a Bihać koji više ne žele učestvovati u kreiranju budućnosti ove partije.

Sjednicu su pratila međusobna optuživanja između onih koji smatraju da je sad već bivši predsjednik Šuhret Fazlić izigran i prevaren, pa do onih koji smatraju da je Fazlić, iako je znao da ima zabranu CIK-a za kandidovanje htio partiju dovesti u stanje da nema kandidata za gradonačelnika Bihaca.
Spominjali su drugovi čak i postojanje uloge “trojanaca” u samom vrhu bihaćkog Sdp-a.Od velike partije nije ostalo ništa.

Mnogi članovi tražili su da neko od pet potpredsjednika preuzme kormilo u partiji, ali kako niko od njih petoro to nije htio/smio preuzeti, odbor je za v.d. predsjednicu, kako smo već najavili, imenovao Dr. Fatku Kulenović, koja je za sada zasigurno i najbolje rješenje koje je bihaćki SDP mogao ponuditi.

Od Kulenovićeve se očekuje da ostvari izbornu pobjedu u Bihaću i pobijedi SDA te da kandidat SDP-a, po svemu sudeci dr. Hajrudin Havić, pobijedi aktuelnog gradonačelnika Galijaševića.

Mogu li u ovakvoj turbulentoj situaciji i možda najtežoj za poslijeratni SDP gore navedeni nešto napraviti, ostaje da vidimo.

KOMENTARI:
Loading...