GP MALJEVAC, VELIKA KLADUŠA – Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske danas je na Graničnom prijelazu Maljevac postavilo visoku metalnu zaštitnu ogradu na mostu koji dalje vodi prema teritoriji Hrvatske.

Kako prenosi facebook stranica “Granični prijelaz Maljevac”, radi se o metalnoj kapiji koja će služiti za blokadu Graničnog prijelaza Maljevac ukoliko se ponove nedavni neredi u kojima su migranti nasilno pokušali ući u Republiku Hrvatsku.

Brojni migranti koji borave na području Unsko-sanskog kantona, tačnije Velike Kladuše, već su nekoliko puta pokušali preko GP Maljevac ući na prostor Evropske unije.

Treba napomenuti da je jučer u Bihaću održan vanredni sastanak Vlade Unsko-sanskog Kantona zbog eskalacije migrantske krize na teritoriji grada Bihaća i Velike Kladuše, a sastanku je prisustvovala Vlada USK-a, predstavnici IOM-a, gradonačelnici Bihaća i Cazina, načelnici Ključa i Bosanske Krupe, predstavnici UNHCR-a i Crvenog križa USK-a. Dogovoreno je uvođenje policijskog sata (koji neće važiti za građane USK), te otvaranje novog centra za migrante – Vučjak.

Izvor: Biscani.net

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...