Pročitajte intervju sa Fikrom Bosnićem, dugogodišnjim sportašem, peterostrukim prvakom BiH i jedinim bosancem koji je predstavljao svoju zemlju na Arnold Classicu – najjačem profesionalnom bodybilding takmičenju na svijetu.

Ko je Fikro Boss?

– Fikro Bosnić je rođen 11.08.1981. godine u Bihaću. Dugogodišnji je sportista, peterostruki prvak BiH. Jedini je bosanac koji je 2013. godine predstavljao svoju zemlju na Arnold Classicu. U par navrata je izabran za sportistu svog grada, kao i kantona. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja, od kojih izdvajamo zadnje priznanje Sportskog Saveza – posebno priznanje za razvoj, popularizaciju i unaprjeđenje sporta. Lični je kondicioni trener više olimpijaca, kako bosanskohercegovačkih, tako i stranih u raznim sportovima.

Kako je nastao Fikro Boss Team?

– Ideja se pojavila kad sam učestvovao na Arnold Classicu gdje sam zapravo vidio šta znači tim jednog sportaša, te sam pri povratku odlučio da osnujem svoj tim, koji je na početku brojao samo 5 članova koji su podržavali tu ideju koju sam im izložio, da bi krajem 2015. godine taj isti tim brojao zvaničnih 718 članova koje čine doktori sportske medicine, olimpijci BiH, Hrvatske, Slovenije, Njemačke, pa i Australije. Trenutno imamo članove na 4 kontinenta. Tim će se svakako i širiti ove godine na 1000 aktivnih članova.

Koja je svrha Fikro Boss Team-a?

– Svrha je da Fikro na čelu sa užim rukovodstvom tima sačinjenim od fitness trenera, kao i doktora sporta, unaprijede vrhunske sportaše i pomognu im da dođu do željenog cilja. Fikro Boss Team je prepoznatljiv po transformacijama, neke možete i vidjeti priložene, koje su pratile i televizije poput RTL-a, DSF-a, kao i najčitaniji sportski magazini tipa Iron Man-a, Development Magazin, koji su objavljivali intervjue sa osnivačem FB team-a, a čiji su tekstovi ocjenjivani od strane kritičara sa veoma visokim i pozitivnim ocjenama.

Da li ste očekivali ovoliku popularizaciju FB Team-a?

– Iskreno, da. Na samom početku sam iskupio ljude koji u svojoj branši svoje za vrhunski kvalitet, te sam znao da nam je uspjeh zagarantovan. Naglasiti ću i ovdje da je ovo još samo početak.

Koji su vam planovi za ovu godinu?

– Kao što sam već rekao, prvi plan je proširiti tim na 1000 članova u kojima ćemo tražiti vrhunske sportaše, te nade sporta kojima ćemo se maksimalno posvetiti radi ostvarenja njihovih ciljeva. Zatim, plan je da obiđemo 4-5 kampova od Holandije, Švedske, Njemačke i Francuske gdje ćemo izvršiti dodatno usavršavanje kako mog, tako i znanja cijelog mog tima. Ovom prilikom želim naglasiti da osobe lošijeg imovinskog stanja mogu također dobiti sve neophodne informacije, ravnopravno s onima koji si to mogu priuštiti.

Kako je biti Fikro Bosnić?

– Lijepo, ali u isto vrijeme odgovorno, posvećeno svakom klijentu maksimalno, kao i vrhunskim sportašima s kojim radimo. I ovu ću priliku iskoristiti da istaknem slogan Fikro Boss Team-a : Maknimo djecu s ulice, priključimo ih najboljima.

KOMENTARI:
Loading...