26.4 C
Bosanska Krupa
Srijeda, 16 Juna, 2021

Fazlić jasno poručio Satleru i ambasadoricama: Bira ne može ponovo biti kamp

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostitio je danas ambasadora Johanna Sattlera, šefa Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u BiH, te ambasadorice Njemačke Margret Uebber i Austrije Ulrike Hartmann.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj migrantskoj krizi u svijetlu stvaranja boljih uslova za boravak migranata u kampu Lipa, te zajedničkim naporima da se ovaj kamp što prije izgradi i stavi u funkciju zbrinjavanja migranata koji i dalje borave na otvorenom i napuštenim prostorima.

Na sastanku je ocijenjeno da je zahvaljujući zajedničkim naporima stanje u kampu Lipa daleko bolje i povoljnije nego li prijašnjih dana, budući da je većina migranata koja je boravila na otvorenom smještena u šatore koje je obezbijedile Oružane snage BiH. 

Zaključeno je da se što prije treba osigurati preduslovi da se i preostali migranti koji borave na otvorenom smjeste i da im se obezbijede elementarni uslovi za život.

„Grad Bihać je tri godine bio dio riješenja problema migrantske krize i spremni smo da aktivno učestvujemo u zbrinjavanju migranata koji nemaju adekvatan smještaj, ali BIRA ni u kom slučaju ne može biti ponovo korištena kao migrantski kamp“-istakao je gradonačelnik Fazlić.


Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci