Na inicijativu bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića održana je redovna sjednica Savjeta za ekonomski razvoj grada Bihaća.

Zahvalivši se na odazivu, gradonačelnik Fazlić, upoznao je bihaćke privrednike koji su ujedno i članovi Savjeta, o trenutnoj finansijsko-ekonomskoj situaciju na području grada Bihaća, uz predstavljanje osnovnih smjernica daljnjeg koncepta privredno-ekonomskog razvoja grada Bihaća u narednom periodu.

„Bez privrednika ovog grada, njihovih ideja , prijedloga i sugestija ne mogu kreirati budžet i zbog toga ću kao gradonačelnik Bihaća promijeniti način razmišljanja uposlenih u gradskoj upravi kada je u pitanju privreda. Mi u gradskoj upravi moramo biti servis privredi i ne trebamo na privrednike gledati kao neku drugu stranu, već kao partnere koji su najzaslužniji za punjenje budžeta”, kazao je gradonačelnik Bihaća.

On je privrednicima nagovijestio da će pripremiti set mjera zahvaljujući kojima bi privrednici imali koristi. U tom smislu, istakao je gradonačelnik Fazlić, prepisati će i pozitivne primjere koje su druge lokalne zajednice realizirale s ciljem podrške privredi.

KOMENTARI:
Loading...