21.2 C
Bosanska Krupa
Petak, 17 Septembra, 2021

Evo šta je danas aktuelno u USK

Od najavljenih aktuelnih dnevnih događaja za danas izdvojili smo nekoliko važnijih o kojima će javnost biti pravovremeno informirana tokom ovog i narednih dana, s obzirom na njihovo planirano trajanje..
- Oglas-

Danas je Dan oslobođenja Općine Ključ. Tim povodom, u programu obilježavanja biti će upriličen sat historije u osnovnim i srednjoj školi, te obilazak šehidskih mezarja u Donjoj Sanici, Kamičku, Humićima, Prhovu, Sanici, Krasuljama, Biljanima, Velagićima i Ključu.

Povodom Dana oslobođenja, između ostalog biti će upriličen prijem kod načelnika Ključa ratnih komandanata, dobitnika, ili porodica dobitnika priznanja „Zlatni ljiljan“, „Zlatna policijska značka – zvijezda“, „Srebrena policijska zvijezda“, „Srebreni štit“ i predstavnika boračkih udruženja, polaganje cvijeća na Trgu general Mehmed Alagić i drugim spomen obilježjima, prigodna sportska takmičenja te kulturno-zabavni program. Svečana sjednica Općinskog vijeća Ključa, biti će održana danas sa početkom u 17,00 sati. Dnevnim redom predviđena je dodjela javnih priznanja Općine Ključ za 2021. godinu, obraćanje dobitnika javnih priznanja kao i gostiju, te čestitke.

Obilježavanje godišnjice nestanka četiri pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine biti će upriličeno danas u 14,00 sati na raskrsnici kod kasarne Grabež, a u organizaciji porodica nestalih i udruženja „Mehrudin Dedić“.

Obilježavanju će prisustvovati porodice nestalih, osobe iz javnog i vjerskog života USK, a planirano je održavanje sata historije na kom će govoriti Mirsad Litrić, veteran 502. viteške brigade i dobitnik značke „Zlatni ljiljan“, kao i pripadnici Ministarstva za pitanje boraca i ratnih vojnih invalida USK, dok će o rahmetli Mehrudinu Dediću i nestalim osobama, ali i borbama na ovom području u ime organizatora govoriti Husein i Zijad Ćehić.

Nakon okončanog Javnog poziva za podršku privredi, ministrica privrede USK, Samra Mehić, danas i sutra će prisustvovati potpisivanju ugovora u gradovima i općinama USK.

Tako će danas ugovori biti potpisani u: Općinskoj vijećnici Velika Kladuša u 9 sati, a u isto vrijeme i u staroj Gradskoj vijećnici Sanski Most. U 12 sati će isti biti potpisani u Domu kulture Cazin, a u 13 sati u Općinskoj vijećnici Bosanski Petrovac. Sutra će biti potpisani u Bosanskoj Krupi (mala sala Doma kulture) u 9 sati, kao i u Općinskoj vijećnici Ključ, u 10 sati u Sali Skupštine USK u Bihaću, a u 12 sati u Centru za kulturu, obrazovanje i informisanje Bužim.

Danas će u Bosanskom Petrovcu biti upriličen Međunarodni dan demokratije. Biće održana radionica u organizaciji Vijeća mladih i BH Radija 1 o temi „Demokratija i mladi“, te dijalog s predstavnicima vlasti.

Za sutra je planirana je online radionica u organizaciji Vijeća mladih i Misije OSCE-a u BiH o temi „Uloga mladih u izbornom i postizbornom periodu“. Program planiran u okviru Međunarodnog dana demokratije okončat će se 22. septembra prigodnim kulturno-umjetničkim sadržajima.


Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci