U Bihaću je danas zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona. Za direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja USK imenovan je Elvedin Sedić.

A kako Federalna televizija piše upravo ova pozicija bila je razlog nedavnog razdvajanja kluba A-SDA i Pomak. Pokret Pomak prerastao je u stranku koja ima i konktretnije zahtjeve. Imenovanje Sedića, iz POMAK-a, bilo je uvjet za opsatnak sadašnje koalicije. Očito je da do nedavno najavljivane smjene Vlade neće doći.

Danas su smijenjeni i školski odbori Osnovne škole Cazin 1 i Prve osnovne škole Bosanska Krupa.

Uoči smjene, školski odbor i direktor OŠ Cazin 1 podnijeli su ostavku, jer kažu da bi trenutnom primjenom pedagoških standarda 15 radnika bilo tehnološki višak.

Komisija Ministarstva obrazovanja na terenu je utvrdila da je u školama manje 700 učenika od početka školske godine. To će definitivno rezultirati velikim brojem radnika koji će biti tehnološki višak. Strategija njihovog eventualnog zbrinjavanja tek je u pripremi.

Objava Elvedin Sedić, bivši direktor JP “Aerodrom Bihać” imenovan za direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja USK pojavila se prvi puta na BISCANI.NET.

قالب وردپرس

Komentari: