U Bihaću danas boravi delegacija JP „Elektroprivreda BiH“ na čelu sa generalnim direktorom Bajazitom Jašarevićem. Izudin Saračević, premijer Unsko-sanskog kantona, organizovao je prošireni radni sastanak sa predstavnicima lokalnih uprava, koje su u sastavu ovog Kantona kako bi, u direktnom razgovoru, čelni ljudi kantonalne izvršne i zakonodavne vlasti, načelnici općina i JP “Elektroprivreda BiH” dogovorili saradnju na prioritetnim projektima.

– Ovo je dobar primjer saradnje svih nivoa vlasti u našoj zemlji, ocijenio je danas Šemsudin Dedić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi F BiH, koji je bio prisutan sastanku.

Bajazit Jašarević, generalni direktor EP BiH prezentirao je prisutnima projekte koje poduzeće planira realizirati na području Unsko-sanskog kantona.

Premijer Saračević i načelnici jasno su ukazali na probleme i potrebe za investiranjem. Dogovorili smo, vrlo konkretno, da u naredna dva dana načelnici općina dostave premijeru, u pisanoj formi, svoje primjedbe. Premijer će to objediniti a potom ćemo u narednih deset dana precizirati mehanizam saradnje i pristupiti izradi plana investiranja u narednom periodu.

– Razgovarali smo o izgradnji proizvodnih objekata na ovom području, iskorištavanju hidropotencijala i izgradnji vjetroparka, kazao je generalni direktor EP BiH nakon sastanka u Bihaću.

Kantonalni premijer smatra uspostavljeni način saradnje najboljim metodom za kvalitetno planiranje investicija.

Stanje se mora mijenjati na bolje. Ovaj je sastanak jedan u nizu koje smo planirali i organizirali u saradnji s prvim ljudima državne i federalne vlasti. Naša je zajednička obaveza da realiziramo projekte koji su od interesa za lokalne zajednice, Kanton i državu u cjelini, kaže premijer Saračević.

KOMENTARI:
Loading...