U prisustvu kantonalnog premijera i federalnog ministra poljoprivrede Izudina Saračevića i Šemsudina Dedića u Bihaću su danas Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća i Elvedin Grabovica, direktor Ekeltroprivrede BiH, potpisali Program prijateljskog okruženja radi rekonstrukcije mosta u naselju Brekovica.

Riječ je o programu zahvaljujući kojem je gradska uprava Bihaća dobila sredstva u iznosu od 700.000 KM od Elektroprivrede BiH za izgradnju novog mosta u Brekovici čime će biti omogućeno normalno odvijanje saobraćaja prema jednoj od najvećih mjesnih  zajednica  u gradu Bihaću.

“Pored 700.000 KM koje smo dobili od Elektroprivrede BiH grad Bihać dobiti će još 530.000 KM putem Federalne direkcije za ceste zahvaljujući kojom ćemo riješiti raskrsnicu kod mosta i na taj način zaokružiti projekat oko i na mostu Brekovica. Mi smo za projekat izgradnje raskrsnice izdvojili 20.000 KM, a Direkcija 70.000 KM i zahvaljujući potrebnoj papirologiji očekujem da će se uskoro raspisati poziv za izvođače i da ćemo uskoro krenuti u radove”, kazao je gradonačelnik Galijašević, zahvalivši se menadžmentu Elektroprivrede BiH na društvenoj odgovornosti i podršci lokalnoj zajednici.

JP Elektroprivreda BiH pokrenulo je niz pripremnih i prethodnih aktivnosti na realizaciji nastavka rekonstrukcije HE Una Kostela. Prema riječima Elvedina Grabovice, dirketora Elektroprivrede BiH, nastavak rekonstrukcije HE Una Kostela bio bi značajan korak u rješavanju problema nedostatka izvora električne energije u Unsko-sanskom kantonu, kao i problema u vezi oscilacija napona i tokova energije u elektroenergetskom sistemu na području Kantona. Za rekonstrukciju HE Una Kostela osigurano je 27 miliona KM, istaknuto je na današnjem potpisivanju.

KOMENTARI:
Loading...