U Privrednoj komori USK danas je održan konstituirajući sastanak Direkcije sajma „EKOBIS 2016“. Međunarodni ekološki sajam „EKOBIS 2016“ će se održati od 08. do 11.09.2016.god.

U uvodnom obraćanju generalni sekretar Komore, Nihad Šušnjar, je prisutne članice Direkcije izvjestio o do sad odrađenim aktivnostima u organizaciji sajma, te iznio pojedinosti vezane za tehničku organizaciju i program pratećih sadržaja. Pozvao je članice Direkcije da budu aktivni partneri, te da sa svojim prijedlozima i sugestijama pridonesu što uspješnijoj realizaciji sajma.

Predstavljena je i nova lokacija održavanja ovogodišnjeg sajma, koja je usuglašena s Vladom USK i Gradom Bihaćom, a to je Kompleks sportskog centra “Luke”.

Prisutni članovi Direkcije su izrazili neupitnu podršku sajmu, a predstavnik Vlade USK, g. Ibrahim Begić, je u ime premijera USK, g. Izudina Saračevića, naglasio i već dogovoreno pokroviteljstvo Vlade USK-a ovogdišnjem sajmu.

Sve aktivnosti na organizaciji 14. međunarodnog sajma „EKOBIS 2016“ realizirati će Direkcija sajma u sastavu: Nihad Šušnjar (PK USK), Ljilja Ivušić (PK USK), Sanela Sabljaković (PK USK), Enes Ružnić (PK USK), Nejra Talić (PK USK), Ibrahim Begić (Vlada USK), Senad Ramić (JP RTV USK), Hanka Gonilović (TZ USK), Emina Štrkljević (JP NP „Una“), Šemsudin Bajrić (OK USK), predstavnik Grada Bihaća, Irma Čavkić (Poljoprivredni zavod USK), Mehmed Felić (Grafičar d.o.o. Bihać), Aida Memagić (Bihaćka pivovara d.d. Bihać), Edin Moranjkić (Udruženje ABC Bihać) i Anel Kajtezović (Agencija za marketing i produkciju „Trik“, Bihać).

Ovogodišnji, 14-ti po redi međunarodni ekološkisajam EKOBIS, održat će se od 8. do 11. septembra. Pored datuma, određeno je i mjesto održavanja. Ove godine to je Dvora Luke, rečeno je na današnjem sastanku Direkcije sajma.

U odnosu na prethodnih devet godina, kada je Ekobis održavan na Gradskoj otoci u Bihaću, ovodišnji 14-ti pu redu Međunarodni ekološki sajam održaće se u dvorani “Luke”. Kako je na današnjem sastanku Direkcije rečeno, time će se osigurati bolji uslovi za održavanje sajma, a ujedno i smanjiti troškovi.

Sastanak članova Direkcije gotovo tri mjeseca pred održavanje Sajma, dovoljan je dokaz ozbiljnosti i proefsionalnosti rukovodilaca Privredne komore, ali i vanjskih saradnika. O broju izlagača i privrednika koji će učestvovati na sajmu je još uvijek rano govoriti, rečeno je na sastanku.

KOMENTARI:
Loading...