Da je ozbiljan u namjeri da se kandiduje kao neovisni kandidat za gradonačelnika Bihaća, Ejub Dizdarević Bubo dokazuje ovih dana kada privodi kraju prikupljanje potpisa koji su mu potrebni za registraciju.

Na pitanje – šta ge je motiviralo da se upusti u utrku za koju će mnogi reći da je nerealna – Bubo kaže da je nemar i indolentan odnos gradske Uprave prema građanima općenito, a pema privrednicima posebno, glavni razlog za donošenje odluke o kandidaturi.

„Neznanje aktuelnog rukovodstva i to što sam vidio kroz šta prolaze građani kada žele da ostvare svoja prava me je nagnalo da se kadidujem. Trenutno prikupljam potpise građana i već imam preko 200, nadam da će do petka to i zvanično biti gotova stvar.“ Kaže Dizdarević za naš portal.

Skromna kampanja

Kada je u pitanju finansiranje kampanje, Dizdarević kaže da mu to nije problem s obzirom na širok izbor modernih tehnologija putem kojih se može vršiti promocija. A ni za pare, kaže, nije problem ako zatreba ima prijatelje u inostranstvu koji su obećali pomoć.

„Danas je svima dostupan internet i upravo ćemo njega najviše koristiti u našoj kampanji da građanima pošaljemo našu poruku. Što se tiče novca, mnogi su mi se javili i pitali da li treba pomoći. Među tim ljudima ima mojih prijatelja vani, ali i naših sugrađana koji žive ovdje a koji su izrazili spremnost da nam pomognu.“ – kaže Dizdarević.

Negira sve špekulacije

Prema njegovim procjenama, Dizdarević trenutno ima oko 30 posto glasova, a za dalje će se kaže boriti u naredih nekoliko mjeseci. Špekulacije o tome da je on Galijaševićev takozvani „zec kandidat“ odlučno negira, jer kaže s tom strankom i s tim ljudima nema više nikakve veze.

„To su sve šuplje priče, a ja vam sad otvoreno kažem da istina nema veze s tim mahalskim pričama. Ja jesam bio blizak SDA stranci, ali više nisam niti ih podržavam. Ako je građanima dobro, neka oni slobodno opet glas dadnu gospodinu Galijaševiću to je njihovo pravo. Lično imam prijatelja koji su morali otići odavde zbog loše ekonomske situacije, a posebno privatnici. Znači, ova kandidatura je krenula iz revolta prema aktuelnoj općinskoj vlasti, sve ostalo su samo priče.“ Kaže Dizdarević.

KOMENTARI:
Loading...