Edin Vučelj nakon što je proglašen za sportistu godine, odlazi na svjetsko prvenstvo u taekwondou u Italiju, ako se za to obezbijede sredstva. Naime, zbog nedostatka novčanih sredstava Edin je već morao da preskoči međunarodni taekvondo turnir u Sloveniji, koji bi mu bio od izuztene koristi za odlazak na svjetsko prvenstvo.

Povodom izbora sportiste godine 2014. u Bužimu su proglašeni najuspješniji sportisti i najuspješniji sportski klubovi kako u invalidnom, tako i u validnom sportu. U sveukupnom plasmanu za najuspješnijeg sportistu godine 2014. za općinu Bužim proglašen je Edin Vučelj, član taekwondo kluba “Asim Bajrektarević-Hamza“ majstor taekwondoa crni pojas II dan, koji je na Međunarodnom turiniru u Sloveniji, gdje su učestvovali klubovi iz 9 evropskih zemlja na putu do medalje pobijedio aktulenog evropskog prvaka iz Bugarske. Edin se već priprema za svjetsko prvenstvo u Italiji. Vučelj nije krio zadovoljstvo što mu je pripala titula najboljeg sportiste, s obzirom da u Bužimu ima veliki broj kvalitetnih sportista.

„Biti najbolji, najuspješniji sportista općine Bužim, pored mnogobrojonih sportista iz preko 30 sportskih klubova Bužima je čast i to je kroz takmičenja trebalo zaslužiti pobjedama. Zahvalio bih se prvo svojim roditeljima koji su mi bili najveća podrška, te svima onima koji su na bilo koji način pomogli sportu u Bužimu prepoznavši, prije svega, kvalitet.

Posebno se zahvaljujem svojim trenerima, Halidu i Edinu Bajrektareviću i drugima, koji su radili sa mnom. Uskoro idem na svjetsko prvenstvo u Italiju, i maksimalno ću se boriti da dođem do medalje. Ovom prilikom pozivam političare, nadležne institucije i privrednike, sve one koji vole sport da nam pomognu“, istekao u svom govoru Edin Vučelj.

Proglašeni su i najuspješniji sportisti u muškoj i ženskoj konkurenciji. U ženskoj konkurenciji najuspješnija je Berina Krupić, a u muškoj konkurenciji su prvo mjesto sa istim brojem bodova podijelili Sanel Aldžić i Adem Krupić, svi iz taekwondoa. Najuspješniji klub u borilačkim sportovima, je taekwondo klub „Asim Bajrektarević-Hamza“, u ženskoj „Fadil Bajrektarević-Gazija“, a u loptačkim sportovima, najsupješniji klubovi su i muški i ženski odbojkaški klub. Najuspješnija juniorka je Ema Ramić, a junior Harun Šahinović, oboje iz taekwondo kluba „Asim Bajrektarević-Hamza“, odakle je i najuspješniji kadet, Nedžad Velić, dok je najuspješnija kadetkinja Amila Tahić iz taekwondo kluba „Fadil bajrektarević-Gazija“. Posebna priznanja dobili su, Šefik Veladžić, Hasib Sijamhodžić, Mejrema Bajrić, Edin Baltić, Amel Kišmetović, Hasan Dedić, Hasan Kljajić, boćarska sekcija, odbojkaški klub Bužim i taekwondo klub „Asim Bajrektarević-Hamza“. Najuspješniji sportski radnik u invalidnom sportu je Nijaz Isaković, najuspješniji trener Amel Ćatić, najuspješnija ekipa je klub sjedeće odbojke, a najuspješniji sportista u invalidskom sportu je državni prvak u pikadu Rasim Topalović.

Proglašeni su i najuspješniji sportisti učenici, kao i sportske perspektive, a najuspješniji sportski pedagog je Ismet Paloš.

Na izboru sportiste godine 2014. u Bužimu, Edin Bajrektarević je proglašen za najuspješnijeg trenera.

KOMENTARI:
Loading...