Protekle sedmice je u Slovenskom gradu Mariboru održano Evropsko prvenstvo WAKO kickboxinga za seniore u disciplinama K1, Low kick i Light contact gdje je učešće uzela i WAKO kickboxing reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Naša reprezentacija je na takmičenju nastupila sa 10 takmičara od kojih je samo jedan upisao pobjede.

Naime, jedini takmičar u disciplini Light contact za našu reprezentaciju Edin Vučelj osvojio je bronzanu medalju u kategoriji 84 kilograma.

Nakon sto je pobijedio predstavnike Bugarske i Turske, Edin je u veoma teškoj i zahtjevnoj borbi izgubio od Evropskog i Svjetskog sampiona iz Ukrajine.

“Nažalost, nisam se uspio plasirati u finale ovog najjačeg takmičenja za ovu godinu. Malo mi je falilo da pobijedim u najtežoj i najzahtjevnijoj borbi do sada. Ipak, ponosan sam što sam, za samo godinu dana takmičenja u kickboxingu, osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za svoju domovinu, te sam se izborio za mjesto među najboljim borcima svijeta i pokazao svima da se lako nosim s njima. To je još veći uspjeh ako uzmemo u obzir uslove koje imaju moji protivnici u odnosu na (ne)uslove koji prate moj rad. Hvala svima koji su mi podrška”, rekao je Vučelj.

Edin Vučelj je prvi u historiji bh.kickboxinga koji je osvojio medalju na seniorskom Evropskom prvenstvu WAKO kickboxinga u ovoj disciplini. – piše N1.

KOMENTARI:
Loading...