Džanan Musa, evropski prvak i košarkaški kadetski reprezentativac BiH dobio stan zahvaljujući sredstvima grada Bihaća namjenjenih za vrhunskog sportistu

Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća uručio je danas Džananu Musi, košarkaškom kadetskom reprezentativcu BiH , Odluku o dodijeli sredstava vrhunskom sportisti grada Bihaća. Odluku o dodijeli novčanih sredstava gradonačelnik Galijašević uručio je Musi u stanu kojeg je dobio zahvaljujući sredstvima dobivenim kao vrhunski sportista grada Bihaća.

Istaknuvši da je dato obećanje ispunio, gradonačelnik Emdžad Galijašević , kazao je da je nakon donošenja određenih akata i pravilnika za nagrađivanje vrhunskih sportista, došao i trenutak da se nagradi evropski prvak i najbolji igrač Evropskog prvenstva u košarci za kadete.

“ Nisam imao dilemu da li treba našeg Musu nagraditi i ovo je za mene danas sretan dan jer je Musa naš ambasador i promoviše naš grad. Nije suština samo dodijela stana , već je suština prepoznati vrhunski rezultat, a Musa je to zaista učinio. Moram posebno istaći da će ovo će njemu i njegovoj porodici ostati u sjećanju i mi nećemo na ovome stati i biti će još nagrada  za naše uspješne sportiste. Mi smo kroz Džananov uspjeh postali kao grad prepoznatljivširo mBiH  i zaista sam sretan i vjerujem da je to i porodica Musa . Sa 16 godina upoznati tako zrelog i odgovornog momka je za mene velika stvar i od srca mu u ime svih građana Bihaća želim mu još puno uspjeha, a posebno na Svjetskom prvenstvu “-kazao je gradonačelnik Galijašević.

“ Danas se osjećam presretno ne samo zbog toga što sam dobio stan, već što je grad Bihać, gradonačelnik Emdžad Galijašević i svi građani Bihaća stali iza mene i mojih uspjeha. Ovaj stan je meni samo dodatni stimulans da vrijedno nastavim raditi i ja ću u narednim godinama znati svojim radom vratiti svom gradu “-kazao je Džanan.

Zadovoljstvo ispunjenim obećanjem gradonačelnika Galijaševića nije krio niti Džananov otac Rusmir , koji je kazao da je ispunjeno obećanje dokaz da u Bosni i Hercegovini ima političara i predstavnika vlasti koji ispunjavaju data obećanja i prepoznaju značaj  mladih u razvijanju svih sportova u BiH.

KOMENTARI:
Loading...