Od saznanja da boluje od karcinoma grlića maternice 2014. godine, pjevačica Azra Kolaković, poznatija kao Donna Ares, lavovski se borila i, kako se na trenutak učinilo, izborila s opakom bolešću.

Međutim, svoje fanove rastužila je ponovo kada je na Facebooku objavila tužnu vijest. Iako je njezin status bio nejasan, pjevačica je pred jedan nastup u Danskoj objavila drugi i razjasnila neke stvari:

– ``Dragi moji, hvala što pišete, javljate se, pitate, što me niste zaboravili. Tačno je da sam na novim pretragama borim se i dalje na svoj način. Iščekujemo nalaze, nadam se najboljem, ili makar najblažem. Moja me hrabrost nije napustila!! Mada sam osjetila kako u tom trenutku saznanja moje tijelo obuzima nekakav negativan osjećaj, tačnije strah, brzo sam ga razbila i neću da mislim unaprijed ništa!!!! 

A također mi je drago da imam priliku nastupati i najaviti nastup na velikoj dvodnevnoj manifestaciji na otvorenom “Stafet for livet“ (Štafeta za život), borba protiv raka na danski način. Biće tu muzika, pjesma, zumba, hrana, piće, igre i ostali zanimljivi sadržaji. A sve u prirodi! Oni koji se bore ili su se borili, (Fighters) nose žute majice, pa ću i ja s ponosom da obučem svoju i ispričam svoju priču i naravno zabavim sve prisutne onako kako najbolje znam – muzikom, klavir, vokal i odabrani repertoar!! 

A večeras se družimo i u Århusu. Doći cu naravno, ne brinite, sve je po planu!!!! Cvija i Donna Ares. 

Neću dozvoliti da me ovo saznanje pokoleba, bilo je i gorih dana!!! Dokle god nismo došli do kemoterapije, dobro je!!! RAK u pravom smislu te riječi. Kemoterapija je najteže, najriskantnije i najgore iskustvo, sve ostalo je u poređenju s tim podnošljivo, zato ide život, al´ idem i ja!! Dalje!!!!!“

KOMENTARI:
Loading...