Danas je održana  sjednica UO Zavoda za zdravstveno osiguranje USK. Donesene su važne odluke za nesmetano funkcionisanje ove ustanove, poput odluke o privremenom finansiranju Zavoda kao i raspodjela  7 miliona maraka koja  su ovih dana doznačena  ustanovi a po osnovu ino-doznaka iz Slovenije.

Uprava glavne  zdravstvene  financijske  institucije sastala se danas i  donijela  odluku o povećanju sredstava  zdravstvenim ustanovama u Kantonu tj. domovima zdravlja i Kantonalnoj bolnici, i to zahvaljujući   sredstvima u iznosu od 7 miliona maraka od ino-doznaka iz Slovenije. Za  Kantonu bolnicu, opterećenu milionskim dugovanjima ,to će znači  djelimično ublažavanje  njene  teške financijske situacije  koja prijeti  blokadom rada bolnice.

Dio sredstava biće  utrošen za sanaciju duga Zavoda,  a kako najave u novoj godini nisu nimalo optimistične, dva miliona maraka zadržaće se kao rezerva ustanove.

Uz rebalans  budžeta Zavoda  usvojena je i odluka o privremenom finasiranju Zavoda koji omoguće normalno funkcionisanje Zavoda a što je i bio uvjet za usvajanje ostalih važnih akata ove ustanove.

KOMENTARI:
Loading...