U cilju prikupljanja novca za Humanitarni fond „Zajedno za život“, Vijeće mladih Cazin ovih dana organizuje donatorsko veče. Na ovakav način, već drugu godinu za redom, Vijeće mladih pokušava privući što više onih koji mogu i žele pomoći teško oboljelim ljudima, koji nemaju novac za liječenje. Inače, njihov humanitarni rad nije baziran samo na područje općine Cazin. Djeluju širom USK-a i pomažu svima onim  koji im se obrate sa adekvatnom liječničkom dokumentacijom.

Donatorsko veče isključivo je humanitarnog karaktera i mnogo je više od večere uz muziku i zabavu, kaže nam ispred Vijeća mladih Cazin, Elma Begić. Sva novčana sredstva, koja se prikupe prodajom ulaznica, biće utrošena u spašavanje nečijeg života.

Fond je namijenjen oboljelim mladim ljudima, starosne dobi do 30 godina. Svi zaprimljeni zahtjevi  prolaze kroz komisiju Vijeća mladih, sastavljenu od liječnika i pravnika, koji volontiraju u ovoj organizaciji.

Onaj ko se odluči učestvovati u donatorskoj večeri, moći će dobiti uvid u sve dosadašnje akcije pomoći. Članovi Vijeća mladih Cazin, inače sve rade na dobrovoljnoj, volonterskoj osnovi i  jedini cilj im je olakšati život bolesnicima. Ponosni su kažu na činjenicu da su ovim putem trajno riješili nabavku adekvatne hrane djevojčici s celijakijom, a ima i onih koji ih mole za uplatu premije jer su u teškoj socio-ekonomskoj situaciji. Ovim putem pozivaju sve koji žele doprinijeti opstanku Humanitarnog fonda Vijeća mladih Cazin da se  17. aprila odazovu ovom izuzetno važnom događaju. Svi podaci u vezi s tim mogu se pronaći na njihovoj fejsbuk stranici.

KOMENTARI:
Loading...