Na inicijativu Vijeća roditelja Osnovne škole „Kamenica“, ovoj obrazovnoj ustanovi je pristigla donacija u vrijednosti oko 30 hiljada KM.

Školske klupe, stolice, grafoskopi i mikroskopi samo su dio donacije koja je stigla za područnu školu na Izačiću. Zahvaljujući Udruženju „Integrium“, koje okuplja Bosance i Hercegovce u Švedskoj, donacija je u rekordnom roku sakupljena i stigla u Bihać.

OŠ „Kamenica“ područna škola Izačić godinama se suočava sa problemima. Uslovi u kojima učenici pohađaju nastavu su najblaže rečeno nehumani, ističe direktorica Hana Midžić. Prema njenim riječima, pomenuta donacija će biti od velike koristi, najviše učenicima, ali i nastavnom osoblju koje se svim silama trudi da osnovcima osigura normalnu nastavu.

Silvana Rekić, predsjednica Vijeća roditelja ističe da roditelji djece koja pohađaju ovu obrazovnu instituciju nisu mogli sjediti skrštenih ruku posmatrati u kakvim uslovima djeca stiču znanje. Upravo iz tog razloga pokrenuli su pomenutu akciju.

Općinski Crveni križ, zahvaljujući Ministarstvu za raseljene, dobio je saglasnost za uvoz ove humanitarne pomoći, kako bi ona nesmetano stigla u prave ruke.

KOMENTARI:
Loading...