Na Dječijem odjelu Doma zdravlja danas je bilo veselo. Susret sa ljekarom manje je bolan ako se prije toga pogleda crtić ili možda nešto lijepo nacrta.

a je tako malo potrebno za dječiji osmjeh  dokazali su uposlenici  ove ustanove  uljepšavajući čekaonice za zdravstvenu zaštitu djece.

Ova mala kampanja izazvala je pozitivne reakcije kod djece, ali i roditelja. I ne samo u Bihaću, mali pacijenti obradovani su i u prostorijama Doma zdravlja u područnoj ambulanti u Kulen-Vakufu, gdje je upriličena posjeta stomatologa za djecu ovog naselja i djecu iz Centra „Duga“.

Pored stomatološkog pregleda, djeci su dati i savjeti o oralnoj higijeni, te uručeni paketići sa poklonima.

„Ovo je samo dio aktivnosti kojima uposlenici bihaćkog Doma zdravlja žele što više svoju ustanovu približiti pacijentima“, kaže Amra Hadžimehmedović iz Doma zdravlja u Bihaću.

Sve ukazuje na to da će naredna godina biti izuzetno teška. Svjesni toga, u ovoj zdravstvenoj ustanovi napravili su ž planove rada sa namjerom da korisnici njihovih usluga moraju biti na prvom mjestu. Stoga će, kažu, i u narednoj godini nastaviti sa organiziracijom kampanja preventinog karaktera.

KOMENTARI:
Loading...