Humanitarna organizacija “Dirhem” je u saradnji sa vrijednim aktivistima iz šest krajiških gradova organizirala i izvršila podjelu 250 bajramskih paketa građanima iz svih opština USK, kao i povratnicima u Prijedor. Ukupna vrijednost podijeljenih paketa je 17.000 KM.

Zahvaljujući jakoj mreži aktivista na terenu, uspjeli smo doći do porodica od Ključa do Velike Kladuše, ali i do naših povratnika u Prijedoru.

Cilj nam je bio ovim vrijednim bajramskim poklonima obradovati porodice koje moraju ulagati veliki trud da sebi obezbijede osnovne životne namirnice, a takvih je nažalost danas veliki broj. Tako su među primaocima pomoći i ovog puta bile višečlane porodice bez stalnih primanja, samohrane majke s djecom, porodice demobilisanih porodica i druge kategorije stanovništva.

paketikrajina_7_631_354_90

Iako su naši volonteri i aktivisti na terenu morali uložiti veliki trud da obiđu 250 porodca dan prije bajrama, jer postiti, voziti se i podijeliti oko 15 tona namirnica na jakim temperaturama nije lahko, oni su ipak nakon obavljenog posla iskazali zadovoljstvo što su bili u prilici pružiti pomoć svojim sugrađanima.

“Mi molimo Uzvišenog Allaha da sve njih obilato nagradi za njihov trud, za kojeg Uzvišeni u mubarek ramazanu posebno nagrađuje! Također, molimo Allaha da nagradi i sve donatore, nama znane i neznane, koji su ulagali svoj imetak u ovu akciju i time omogućili ovoliki obim iste. Amin!”, navode u “Dirhemu.”

KOMENTARI:
Loading...