Kako je istaknuto na danas održanoj press konferenciji u KO Stranke demokratske aktivnosti USK, Drvna industrija Sanica iz Ključa od aprila 2015.godine pripada JP „Unsko- sanske šume“, ali kupovina ove poslovne jedinice gotovo je jedino što je učinjeno u tom periodu.

–„Stanje koje smo zatekli, prilikom preuzimanja rukovođenja JP US šume, u sedmom mjesecu prošle godine, bilo je takvo da je izvršena kupovina DI Sanica i izrađena studija o revitalizaciji istog, ali koja nije imala dva osnovna elementa: način finansiranja i način organiziranja rada u ovom privrednom subjektu. Znači, u proteklih sedam mjeseci morali smo uložiti dosta truda i rada da odgovorimo na ova ključna pitanja kako bi smo mogli nastaviti ostale aktivnosti“, kazao je Selvedin Ahmetašević, direktor JP US šume. On je dodao da je u međuvremenu urađen Prijedlog revitalizacije DI sanica i da će isti biti upućen na razmatranje Vladi i Skupštini USK.

Nezadovoljstvo građana Ključa, kako je istaknuto, opravdano je s obzirom na pompezne najave o pokretanju DI Sanica u medijima prije gotovo dvije godine. –„Dok su građani s pravom danas skeptični, problem DI Sanica pokušava se i politički iskoristiti. Neki to čine na način da sve ove probleme pokušavaju adresirati na račun A SDA i novo rukovodstvo JP US šume. Međutim, naše je jasno opredjeljenje da je razvoj svake sredine u USK jednako važan i ovo je prilika da kažemo da će se A SDA itekako založiti u svom budućem radu, ne samo za DI Sanica nego i za sve slične infrastrukturne i druge projekte u opčini Ključ“, istaknuo je predsjednik OO A SDA Ključ Nevres Mešić.

Na pokretanju proizvodnje DI Sanica trebaće još dosta aktivnosti, ali one su preuzeta obaveza i biće izvršene bez odugovlačenja i s vrlo jasnim ciljem- pomoći razvoj Ključa i otvaranje novih radnih mjesta u ovoj općini, zaključeno je na današnjoj press konferenciji A SDA USK.

KOMENTARI:
Loading...