Članovi menadžmenta Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na čelu sa generalnom direktoricom prof. dr. Sebijom Izetbegović razgovarali su danas sa dr. Hazimom Kapićem, ministrom zdravstva Unsko-sanskog kantona i dr. Samirom Muminovićem, članom Upravnog odbora KCUS-a iz ovog kantona.

Glavna tema sastanka bila je pokretanje inicijative radi zaključenja ugovora između osnivača u skladu sa čl. 6. i 7. Zakona o ustanovama FBiH.

Prema riječima prof. dr. Sebije Izetbegović, Klinički centar će i dalje nastaviti pružati usluge pacijentima koji dolaze iz ovog kantona, jednog od osnivača KCUS-a.

– Pacijenti će, kao i uvijek, imati prioritet. KCUS će nastaviti da pružati usluge pacijentima koji dolaze iz USK, a u dogovoru sa Zavodom zdravstvenog osiguranja USK – naglasila je prof. dr. Izetbegović.

Dodala je da je KCUS spreman pomoći bolnici u Bihaću koja je opterećena finansijskim dugovima i još se oporavlja od požara koji je uništio veliki dio ovog objekta.

Razgovarano je i o mogućnostima unapređivanja saradnje, te zaključeno da je potrebno definisati zdravstvene usluge koje će KCUS pružati pacijentima iz Unsko-sanskog kantona.

KOMENTARI:
Loading...