32.5 C
Bosanska Krupa
Srijeda, 23 Juna, 2021

Dar reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića za sedmo dijete porodice Žigić iz Bosanske Kostajnice

 

 

Koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva bihaćkog mr. Šuhra Terzić je posjetila Bosansku Kostajnicu i tom prilikom uz pratnju koordinatorice Odjela za Bosansku Kostajnicu Azemine Bosnić, posjetila prof. Erminu Emrić – Žigić, koja je postala majka sedmog djeteta, sina Emira, te su tom prilikom uručili poklon reisu-l-uleme dr. Husein-ef. Kavazovića, kojim se daruje porodica koja se odluči na veći broj djece.

“Posebno je zadovoljstvo, pogotovo u današnjem vremenu, susresti bračne parove koji se odlučuju na veći broj djece. Djeca su velika Božija blagodat i izvor bereketa i sreće cijele porodice. Možda nije jednostavno odgojiti i podići veći broj djece, ali je svakako vrijednost i blagodat velika. Čast mi je što sam ispred reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića uručila prigodan poklon ovoj hrabroj porodici, te što sam prenijela selame naših velikodstojnika i dove koje su im uputili. Posebna je vrijednost što se ova porodica nalazi na prostoru manjeg bh entiteta i nadam se da će biti primjer i drugima.” – kazala je mr. Terzić.

Koordinatorica Terzić je prenijela posebne čestitke porodici Žigić u ime reisu-l-uleme dr. Husein-ef. Kavazovića, muftije bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića, direktora Uprave za vjerske poslove Ismail-ef. Smailovića, šefice Odjela za brak i porodicu Rijaseta Islamske zajednice u BiH dr. Safije Malkić i poželjela im mnogo zdravlja, rahatluka i blagostanja.

Ermina Emrić – Žigić je završila Islamski pedagoški fakultet u Bihaću kao student generacije. Njen muž Enver je vlasnik firme za izradu stolarije i namještaja. Njihovo najstarije dijete je Sumeja koja je završila Islamsku gimnaziju u Zagrebu i trenutno je studentica u Sarajevu, a ostala djeca su muškarci uključujući i najmlađeg dječaka Emira koji je skoro došao na ovaj svijet.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci