Na oglednoj parceli krastavca-kornišona u Osredku u cazinskoj općini, Poljoprivcredna zadruga Agrodar priredila je „Dani polja kornišona“. Vodeće kuće u programu krastavca kornišona iz nekoliko zemalja, proizvođačima iz cazinske općine prezentirale su oko trideset hibrida. Ovom manifestacijom željelo se pokazati kooperantima uspješna tehnologija uzgoja pod agrilom koja će u budućnosti biti vodeći sistem u proizvodnji krastavca kornišona.

Manifestaciji „Dani polja kornišona“, pored uspješnih poljoprivrednika prisustvovali su stručnjaci iz pet evropskih sjemenskih kuća. Oni su zajedno sa inžinjerima iz Poljoprivredne zadruge Agrodar proizvođačima iz Cazina prezentirali svoje hibride i novi sistem proizvodnje kornišona.

Ogledi će uveliko pomoći poljoprivrednim proizvođačima, koji, ukoliko žele dobre prinose, moraju biti educirani.

Općina Cazin i Grad Bihać cijene trud i zalaganje menadžmenta zadruge Agrodar u nastojanju da svakim danom sve više povećavaju poljoprivrednu proizvodnju u Unsko-sanskom kantonu.

Poljoprivredna zadruga „ Agrodar“ planira u budućnosti pored edukacije svojih kooperanata, provoditi sve potrebne analize u sistemu proizvodnje kornišona i drugih poljoprivrednih proizvoda.

KOMENTARI:
Loading...