3 C
Bosanska Krupa
Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021

Danas oblačno u našoj zemlji, zbog magle hronični bolesnici trebaju biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 stepeni, na jugu zemlje do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 21 stepen

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje mala do umjerena naoblaka. Prije podne u Bosni će biti dosta magle. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 stepeni, na jugu zemlje do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 21 stepen.

U Sarajevu se očekuje mala do umjerena naoblaka. Dio prijepodneva u kotlinskom dijelu grada sa maglom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 3 stepena, a najviša dnevna oko 15 stepeni.

Uz povoljne biometeorološke prilike većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura tokom dosta hladnijih jutarnjih i večernjih sati, naročito u unutrašnjosti zemlje. Mjestimično je moguća i pojava magle, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom. 

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci