Đevad Muslimović je hapšenje dočekao na poziciji direktora preduzeća koje upošljava preko 600 radnika. Direktor koji je preživio smjenu kadrova SDA 2012. godine, kada je tadašnji premijer Hamdija Lipovača “pomeo” ministre i direktore SDA.

Đevad Muslimović je 2011. godine dobio nagradu “Najmenadžer 2011” za veliki biznis, 2013. godine je dobio laskavo priznanje na izboru najuspješnijih menadžera i kompanija JI Evrope “Najmenadžer decenije”. Muslimović je za vrijeme najmasovnijih protesta nakon rata bio ponuđen kao rješenje i zamjena Hamdiji Lipovači, to rješenje je ponudila SDA kao kvalitetno kadrovsko rješenje. Zasigurno i jeste tako u njihovim glavama, najjače kadrovsko rješenje treba da upravlja preduzećem kao što je ŠPD Unsko-sanske šume. Na svu sreću, Muslimović nije uspio da nađe 16 famoznih ruku koje su ga trebale podržati kao odgovor na tadašnji zahtjev “Bosanskog proljeća”.

Afere koje su pratile ŠPD od nezakonitog zapošljavanja, bespravne sječe, samoubistava pojedinaca zbog raznih pritisaka dostigle su vrhunac u mjesecu junu 2014. godine kada je Muslimović uhapšen u akciji “Koverta”.

Danas je napokon podignuta optužnica protiv bivšeg direktora i još 5 lica koja su odgovorna za organizirani kriminal koji im se stavlja na teret u optužnici.

KOMENTARI:
Loading...