6.2 C
Bosanska Krupa
Nedjelja, 24 Januara, 2021

Čuvari okoliša za Dan državnosti čine ovu zemlju ljepšom (FOTO)

Ekološka organizacija pod nazivom ¨Čuvari okoliša¨iz Bosanske Krupe svojim aktivnostima čine ovaj grad ljepšim, čišćim i žele tako nastaviti u budućnosti.

 

Započeli su i sa aktivnostima sadnje lipa pod nazivom “Bosanska Krupa, grad lipa” gdje planiraju obogatiti svoj grad stablima lipe i time pomoći velikom broju lokalnog stanovništva koje se bavi pčelarstvom.

Najavili su i aktivnosti za 25. novembar, Dan državnosti BiH koji su obilježili sadnjom 25 lipa i tako obilježili 25 godina mira u našoj zemlji.

Istakli su da su ih zvali iz više stranaka u toku izborne kampanje i da su im rekli kako su puno uradili za svoj grad i kako im se žele pridružiti. Njihov odgovor je bio vrlo jasan :¨ U našim akcijama svi su dobro došli ali poslije izborne kampanje. Slušali smo vas, pričali ste puno o turizmu, malo ili nikako o zaštiti životne sredine, svejedno evo vam prilika da svoje riječi pretvarate u djela. Mi vas sad pozivamo sve (zelene, crvene, narandžaste, plave…) dođite sadni materijal imamo, ponesite dobru volju, motiku ili kramp, koju vreću za smeće jer smo mi još uvijek grad smeća i idemo raditi. Neka te sve razne boje urade baš nešto korisno za svoj grad¨.

Kroz svoje aktivnosti angažuju se i na čišćenju grada od smeća, posadili 130 lipa i time čestitali Dan državnosti i time učinili svoj grad i ovu zemlju ljepšom.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci