Federalni  štab Civilne zaštite, povodom  1. marta, Međunarodnog dana Civilne zaštite, dodijelio je zahvalnice pojedincima i organizacijama koji su svojim radom i angažovanjem u 2014. godini ostvarili izuzetne rezultate u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara.

Pohvale je je dobio i Crveni križ Unsko-sanskog kantona (USK) sa svojim članicama iz Sanskog Mosta, Cazina, Bihaća i Ključa.

Predsjednik Crvenog križa USK, Husein Kličić, ugostio je jučer predstavnike nagrađenih općinskih ogranaka, kako bi im uručio pohvale Federalne uprave Civilne zaštite.

Kličić je posebno zahvalio građanima i volonterima koji su prošle godine pomogli poplavama ugroženom stanovništvu, jer, kako kaže, bez njihove podrške ne bi  uspjeli.

„Nema grada u BiH u kojem nije bio znak CK USK“, kaže Kličić. „Prioritet je bio dostaviti  hranu, vodu i lijekove. Saradnja s donatorima i špediterskim kućama bila je na visokom nivou. Prikupljeno je tada i distribuirano  preko 795 tona hrane.“

To, kaže Kličić, treba da bude po(r)uka da se organizacije poput Crvenog križa što bolje opreme, te da se osigura što više zaliha, kako bi u svakom trenutku bile spremne za iznenadne elementarne nepogode i njihove posljedice.

KOMENTARI:
Loading...