7.9 C
Bosanska Krupa
Petak, 5 Marta, 2021

Cikotić danas obišao kamp na Lipi: Najavljena izgradnja novog migrantskog centra na lipi za oko 1500 osoba

– Konačno, jučer, počeli su radovi na stvaranju uslova za privremeni boravak migranata i izbjeglica u šatorima pored kampa Lipa. Upravo to bio je i razlog današnje posjete ministra sigurnosti BiH, Selme Cikotića i saradnika, kako bi se vidjelo do kojeg nivoa je došla realizacija svega dogovorenog u prethodnoj sedmici. Nakon što su sinoć u šatore smješteni fizički najugroženiji migranti i izbjeglice, danas su radovi nastavljeni…

BIHAĆ, 9. januara – Ministar sigurnosti BiH, Selmo Cikotić, danas je obišao kamp Lipa i provjerio do kojeg nivoa su došli svi radovi, dogovoreni prethodne sedmice.

Pa su tako u dva dana, postavljeni šatori za privremeni boravak migranata i izbjeglica, sa krevetima, grijanjem i dekama. U toku dana puštena je i električna energija na ovoj lokaciji, a u narednom periodu trebale bi biti osposobljene i prostorije za tuširanje. Sve ovo, kažu, privremeno je. Ponovo je obećano da će se u što skorijem periodu izgraditi novi migrantski centar na Lipi, za približno 1500 ljudi.


Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci