Svim građanima Bosne i Hercegovine u zemlji i inostranstvu upućujem najiskrenije čestitke povodom 1. marta, Dana nezavisnosti naše nam jedine domovine Bosne i Hercegovine. Dana velike odluke i demokratske pobjede patriota koji istinski doživljavaju Bosnu i Hercegovinu svojom domovinom.

Oni koji poručuju da to nije praznik sva tri naroda i svih građana Bosne i Hercegovine, pa i sam član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić, grdno se varaju, jer 65% građana koji su glasali na referendumu nisu bili samo Muslimani, Hrvati, Jugosloveni i ostali. Bili su to i Srbi, domoljubi.

Uspješnim otporom patriota i građana agresiji i zalaganjem vlade Republike Bosne i Hercegovine za multietničku i demokratsku državu ravnopravnih naroda, Bosna i Hercegovina je očuvala svoj državnopravni i istorijski kontinuitet.

Čestitke upućujem i našim najvećim herojima, braniteljima dugo čuvane suverenosti, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, kao i porodicama onih koji danas više nisu sa nama. Odbrambeno-oslobodilačkim ratom 90-ih godina prošlog stoljeća odbranili smo državu Bosnu i Hercegovinu. To je naš zalog budućim generacijama, a ujedno i poruka onima koji ne poštuju suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine da se ovaj datum ne može izbrisati iz historije bosanskohercegovačkih naroda i građana.

Bosna i Hercegovina će, kao i uvijek do sada, nadživjeti sve nas.

Amer Jerlagić.

KOMENTARI:
Loading...